Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Ett nytt liv - ett nytt namn


Vi judar menar att namnet är en viktig del av vår person. När föräldrar ger barn ett namn vittnar det om deras förhoppningar för barnet. Många brukar byta namn eller lägga till ett extra namn i samband med någon avgörande förändring i sitt liv. Redan vår förfader Israel, som hela vårt folk är uppkallat efter, hette ju från början Jakob. Men efter sin kamp med Guds ängel kom han att kallas Israel, som betyder "Kämpat med Gud".

Levi gjorde likadant.

"I fortsättningen ska jag heta Matteus, 'Guds gåva'", förklarade han för mig i dag. "För jag känner hur mitt liv har börjat på nytt. Jag har fått ett nytt liv. Det är en gåva från Gud. Och i morgon kväll ska vi fira det. Då är du välkommen hem till mig på fest. Och ta med dig alla vänner som har lust att komma. Jag ska bjuda alla mina vänner också. Det finns mat så det räcker till alla."

Tidigare inlägg