Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Mina första "efterföljare"


I går när jag tog en promenad förbi platsen där Johannes håller till (där var som vanligt fullt med folk), stod han där med två av sina lärjungar bredvid sig. När jag kom gående nickade Johannes åt mitt håll och sedan sa han någonting till dem. De tittade på mig och jag förstod att han pratade om mig.

När jag hade kommit ett bra stycke därifrån och var på väg tillbaka till min värdfamilj igen, märkte jag att de följde efter mig. Jag stannade och frågade vad de ville. "Rabbi, var bor du?" frågade de. Jag sa åt dem att följa med och se, så de gjorde mig sällskap hem till huset där jag övernattar och där blev de sedan kvar ända till sent i går kväll.

Det visade sig att de också var från Galileen och hette Andreas och Johannes. Andreas berättade att han ursprungligen kom från den lilla staden Betsaida vid Galileiska sjön, inte långt hemifrån, men att han och hans bror Simon - som är gift - numera har ett hus i Kafarnaum. Både han och Johannes jobbar som fiskare i Galileiska sjön och de har ett fiskarlag tillsammans med hans pappa Jona, Simon och Johannes bror som heter Jakob.

Johannes förklarade att de hade tillbringat några veckor hos Döparen och lyssnat till hans undervisning och hjälpt till att döpa människor. Men nu hade båda känt att de måste återvända hem till Kafarnaum igen och hjälpa sina bröder och gamle Jona med fisket.

Så i går hade Johannes pekat ut mig och sagt att jag var 'den som skulle komma', den som han beredde vägen för, så nu visste de varken ut eller in. De ville följa mig och att jag skulle undervisa dem. men samtidigt behövde de komma hem.

Vi bestämde att vi skulle träffas igen hemma i Galileen.

Tidigare inlägg