Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Ett nytt förbund


Jag har talat med mina sex lärjungar - bröderna Johannes och Jakob, bröderna Andreas och Simon samt Filippos och Natanael (som även kallas Bartolomeus) - om det uppdrag Gud har gett mig.

Jag har berättat att det som ligger framför mig - framför oss alla - är större än någonting de kan föreställa sig. Gud är i färd med att förverkliga det som profeterna talade om för länge sedan. Guds rike närmar sig. Och han har gett mig till uppgift att visa vad det innebär, nämligen att Guds vilja sker här på jorden såsom i himlen, och att kalla människor och visa dem vägen till evigt liv i detta rike.

Jag har försökt få dem att förstå att allt det här är en del av ett nytt förbund som Gud har gett mig i uppdrag att lägga grunden till. Ett förbund som inte vilar på lagens ord utan på kärlek.

Inte så att jag har kommit för att göra lagen om intet. Tvärtom! Jag har kommit för att fullborda lagen!

Alla som tagit del av profeten Jeremias ord vet att Gud lovade att en dag stifta ett nytt förbund, då hans vilja inte längre skulle vara ristad i sten och formulerad i specifika regler och stadgar, utan vara skriven av Guds ande i människornas hjärtan.

"Se, dagar skall komma, säger Herren, då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus. Inte ett sådant förbund som jag slöt med deras fäder, det förbund med mig som de bröt fastän jag var deras rätte herre. Nej, detta är det förbund som jag skall sluta med Israels hus, säger Herren: Jag skall lägga min lag i deras inre och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud och de skall vara mitt folk."

Jag har kommit för att lyfta lagen från stenen till hjärtat.

Tidigare inlägg