Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Min sällsamme syssling


Jag har en syssling som heter Johannes och är uppvuxen nere i Juda bergsbygd. Han är son till min mammas kusin Elisabet och hennes man, prästen Sakarias, och han är ganska exakt ett halvår äldre än jag. Jag har fått berättat för mig att innan Johannes föddes fick hans pappa en uppenbarelse när han tjänstgjorde i templet.

Han såg en ängel vid altaret och ängeln sa till honom att han skulle få en son. "Du ska ge honom namnet Johannes!" sa ängeln. "Han kommer att bli din glädje och fröjd och många kommer att glädja sig över hans födelse. Han kommer att bli stor inför Herren, vin och starka drycker kommer han aldrig att dricka, han kommer att uppfyllas av helig ande redan i moderlivet, och han kommer att få många i Israel att vända tillbaka till Herren, deras Gud. Och han kommer att gå före honom med Elias ande och kraft, för att vända fädernas hjärtan till deras barn och ge de ohörsamma ett rättfärdigt sinne, så att Herren får ett folk som är berett!"

Och nu har Johannes upplevt Guds kallelse att börja utföra den uppgift Gud planerat för honom - att bereda väg för Messias och göra människor redo för Guds rike. För en tid sedan gav han sig av hemifrån, ut i Judeens ödemarker, det som brukar kallas Juda öken, och han förklarade att han tänker stanna där som en förberedelse tills det är dags för honom att "träda fram inför Israel" och "vittna om ljuset". De som har träffat honom säger att han går klädd i grova kamelhårskläder med läderbälte om midjan och lever på gräshoppor och vildhonung.

Tidigare inlägg