Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Kvällsmat med Johannes



I går kväll satt jag och pratade länge med Johannes. Vi gjorde upp en eld vid vattnet och stekte en fisk (jodå, han äter annat än honung och gräshoppor). Han berättade hur han såg på sin uppgift och hur han såg på min. Det var intressant, för det tycks som om Gud har flätat samman våra liv just här i Betabara, och vi känner båda likadant om framtiden.

Johannes attityd mot mig har blivit annorlunda. Vi är givetvis fortfarande sysslingar och barndomsvänner, men han ser på mig på ett annat sätt. Han är övertygad om att jag är "den som skulle komma".

"Det är om dig jag har sagt: 'Efter mig kommer en man som är före mig, för han fanns före mig. Jag döper i vatten, men han kommer att döpa i helig ande och i eld'", sa han.

"Jag visste inte innan vem 'han' skulle vara, men jag kom och döpte med vatten för att 'han' skulle uppenbaras för Israel. Och han som sände mig att döpa med vatten sade till mig: 'Den som du ser Anden komma ner och stanna över, han är den som döper med helig ande.'

Sedan såg jag Anden komma ner från himlen som en duva och stanna över dig när jag döpt dig. Och jag hörde rösten. Jag såg det och jag hörde det och jag kommer att fortsätta vittna om att du är Guds utvalde - Guds lamm som tar bort världens synd", sa Johannes.

Och han förklarade att han och hans lärjungar tänker fortsätta sin verksamhet, så att ännu fler människor ska vända tillbaka till Gud och vara öppna för mitt budskap.

Tidigare inlägg