Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Tillbaka i Kafarnaum


Jag vet inte om jag har berättat det, men jag bor numera hos Petrus och Andreas. De erbjöd mig att flytta in hos dem och jag tackade ja. Kafarnaum ligger väl till för min verksamhet. Nu tillbringar vi ju den mesta tiden på vandringar, men det är alltid lika skönt att komma hem och få njuta av Petrus frus matlagning.

När vi kom tillbaka från vårt besök i gadarenernas land i går möttes vi av en härlig middag. En mustig hönsgryta med grönsaker och linser som hon kryddat med salt, vitlök och kanel. Och bröd, ost och frukt till det. Ljuvligt.

Middagarna här brukar oftast bestå av någon god gryta, oftast med fisk, ibland höns eller annan fågel som hon kokar tillsammans med grönsaker eller linser och kryddar med lök, vitlök, kummin, kardemumma, kanel, koriander, mynta, dill eller senap. Till det äter vi bröd (hon bakar varje morgon), frukt, ägg och getost eller fårost. Nöt- och lammkött blir det bara vid festliga tillfällen. En riktig delikatess är gräshoppor. Det sägs att de smakar som räkor, men det kan jag inte uttala mig om, för räkor skulle jag inte kunna tänka mig att äta eftersom det är orena djur.

(Det märks att jag tycker om god mat, eller hur? Faktum är att det är ganska känt. Det finns till och med de som kritiserar mig och kallar mig frossare och menar att jag inte borde äta och dricka som jag gör.)

Tidigare inlägg