Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

En början...


Mamma har återvänt till Nasaret och jag har fortsatt mitt arbete här.

När jag kom tillbaka hit till Galileen började jag genast att gå omkring och försöka sprida budskapet om Guds rike, på samma sätt som Johannes. Jag gick och pratade med fiskarna som arbetade vid sjön och folk som sålde och köpte på marknadsplatserna. Ibland uppstod det små folksamlingar omkring mig när jag förklarade att Guds rike är nära och att de måste vända om och börja följa Guds vilja om de ska få komma in i riket.

Men det är inte så lätt att få människor att lyssna. De flesta tittade bara lite undrande på mig - och skakade på huvudet.

Situationen har blivit annorlunda sedan jag började undervisa mina lärjungar. När jag sitter och talar med dem och förklarar vad Skriften säger och vad profeterna har sagt och svarar på alla deras frågor är det alltid några som stannar till, lyssnar och kommer med kommentarer och frågor. Det är så människor fungerar. De vill inte få någonting nedtryckt i halsen på sig, utan vill själva söka svar på sina funderingar och kanske ibland bara stilla sin nyfikenhet. Jag antar att det var därför så många flockades kring Johannes nere i Betabara.

I morgon ska jag i alla fall gå till synagogan här i Kafarnaum och jag tänker tala till dem som är där och se om de lyssnar.

Tidigare inlägg