Några rader om mig

JESUS BAR JOSEF - NASARET, GALILEEN
Jag är 30 år gammal och jag är uppvuxen i en liten by som heter Nasaret i Galileen i norra Palestina. Jag är snickare till yrket, precis som min far innan han gick bort. Sedan några veckor bor jag i Kafarnaum vid Galileiska sjön. I den här bloggen har jag tänkt berätta om mitt liv.

Åter i Betabara


Jag är tillbaka hos samma familj i Betabara där jag hyrde en sovplats dagarna innan jag begav mig upp i öknen. Och jag har börjat äta igen, lite försiktigt så att inte kroppen ska protestera.

Familjen har berättat för mig att Johannes verksamhet har väckt en hel del irritation. Bland annat har Herodes Antipas, som är kung över bland annat Galiléen, oroat sig över Johannes "vältalighet" och förmåga att hetsa upp folk. Och nu har Johannes dessutom kritiserat kungen för hans äktenskap.

Antipas gifte sig redan som ganska nybliven kung med dottern till kungen av Nabatéen, som gränsar till Galiléeen i öster. På så sätt säkrade han den gränsen. Men nu har han skilt sig från den nabateiska prinsessan och i stället gift sig med sin halvsyster Herodias som dessutom redan är gift med hans halvbror. Det här är givetvis något som står helt i strid med Mose lag och Johannes har sagt helt öppet vad han tycker om den saken. Så nu börjar tydligen Herodes bli rädd att Johannes ska hetsa folk mot honom och rentav starta någon form av uppror.

Jag ska ha en pratstund med Johannes i kväll när folk har gett sig av och det är lugnt omkring honom.

Tidigare inlägg